Roderveld

Zoekt u serene rust of bekijkt u graag een uniek flora- en faunagebied, dan moet u zich bij Havezathe het Everloo beslist onderdompelen in het prachtige en vredige natuurgebied het Roderveld, dat beheerd wordt door Natuurmonumenten.

Video’s
U kunt op Youtube een aantal video’s
bekijken van het natuurgebied :

 

 

Flora
De ondergroei in het gemengde bos bestaat uit witte klaverzuring, heksenkruid en varens. Op de natte heide met enkele vennetjes aan de rand van het Roderveld, groeien moeraswolfsklauw en zonnedauw. In het noordwestelijke deel van dit natuurgebied vindt een omvormingsbeheer plaats van naald- naar loofbos. Op termijn wordt een bufferzone gecreëerd waardoor het Roderveld minder te lijden heeft van verdroging en verrijking door meststoffen. 

Fauna
In het bos ligt een bospoel waar onder meer de zeldzame boomkikker en heikikker leven. Voor dieren is het een waar walhalla ten noordwesten van het Roderveld, alwaar een rustgebied voor hen is. U kunt er bijvoorbeeld het vuurgoudhaantje, de tjiftjaf en de fitis horen zingen. Dit prachtige landgoed is een uitgesproken gebied voor een prachtige wandeling of fietstocht die kan beginnen en eindigen bij Havezathe het Everloo. Vraag gerust naar de mogelijkheden en diverse routes.

Er zijn een tweetal gemarkeerde wandelroutes uitgezet die starten en eindigen bij Het Everloo. De groene route (1km.) laat u landgoed Het Everloo zien en de gele route (3,5km.) voert u door Het Everloo en het Roderveld.

© 2015 Het Everloo evenementen